sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Viikko 37

11.9

Eastwood on Eastwood

Richard Schickelin ("Sotakuvaajat", "Martin Scorsese") ohjaama ja käsikirjoittama dokumentti vuodelta 1997, jonka keskiössä on näyttelijä-ohjaaja Clint Eastowood. Elokuva on ihan nätisti tehty läpileikkaus Eastwoodista, mutta silti jotain jää uupumaan. Se etenee ehkä hieman liian nopeasti pysähtymättä kunnolla mihinkään. Ainoastaan "Dirty Harry"-elokuvat saavat hieman enemmän huomiota osakseen. Kertojana kuullaan näyttelijä John Cusack ja itse Clintti kertoo elämästään. Arthur B. Rubinsteinin ("Floating Away", "Hart to Hart: Home Is Where the Hart Is") musiikki on toimivaa, mutta sitä ei soiteta ihan niin paljoa kun olisi toivonut. Ihan ok läpileikkaus kuitenkin.

Pisteet: 3,5/5

12.9

Halloween

John Carpanterin ("Pako L.A. :sta", "Pako New Yorkista") ohjaama mestarillinen Slasher-genren esiäiti vuodelta 1978 on kyllä edelleenkin todella kova leffa. Carpanterin ja Debra Hillin ("Usva", "Halloween: Resurrection") käsikirjoitus pitää otteessaan täysillä ja on elokuva ansainnut klassikon asemansa. Kaikesta huolimatta, vaikka tämä onkin LOISTAVA, en voi olla väittämättä että Rob Zombien uusintafilmatisointi ei olisi hitusen parempi. No, aika vaikeahan näitä on loppupelissä vertaille. Sopivan tunnelmallinen elokuva tämä Carpanterin alkuperäinen on. Myös soundtrack on toimiva. Elokuva kertoo 6-vuotiaasta Michale Mayeristä (Will Sandin), joka murhaa vanhemman siskonsa Judithin (Sandy Johnson) kylmäverisesti ja joutuu mielisairaalaan. Tohtori Sam Loomis (Donald Pleasence) saa 17 vuotta myöhemmin, 1978, todistaa että Mayer pakenee kotikaupunkiinsa Haddonfieldiin. Kohteena on pikkusisko Laurie (Jamie Lee Curtis). Jännitys pysyy yllä ja näyttelijät tekevät loistavaa työtä 23-vuotiaana Michael Mayerinä nähtävä Tony Moran tekee hyvää työtä, samoin Curtis ja Pleasence. 29-vuotias Nancy Kyes ("Usva", "Hyökkäys poliisiasemalle") on hyvä Laurien kaverina ja lapsinäyttelijät  Kyle Richards ja Brian Andrews ovat myös erinomaisia. Näyttelijöistä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Ainoa miinus on että väkivaltaa olisi voinut olla jonkin verran. Muuten tämä on klassikkoelokuva ansaiten täydet pointsit.

Pisteet: 5/5

16.9

Walker, Texas Ranger: Flashback

Walker Teksasista kolmannen kauden 20 episodi oli aika kaksijakoinen. Siinä oli kaksi ihan toimivaa tarinaa sekoitettuna: nykypäivän seikkailu Cordell Walkerin (Chuck Norris) seurassa ja takauma Hayes Cooperista (Chuck Norris), joka seikkaili 1800-luvun Villissä Lännessä. Jim Byrnesin ("Kuolleen miehen kosto", "Ruudinsavua Dodge Cityssä") kirjoittama elokuvajakso oli ihan kiva seikkailu, josta ohjaaja Tony Mordente on saanut paljon irti. Vielä kun lisätään Christopher L. Stonen uskomattoman hieno musiikki elokuvaan, niin elokuva rulaa täysillä. Norris on kaksoisroolissaan erinomainen pistäen pahiksille luun kurkkuun. Clarence Gilyard Jr. tekee kaksoisroolin näytellen sekä Walkerin paria James Trivetteä että mustaa ratsupoliisia joka auttaa Coopperia. Sheree J. Wilson on sekä Alex Cahilina että erään lännenkaupungin ilotyttönä loistava ja aina haska Noble Willingham on baarimikkona erinomainen. Muistettavimpia jaksoja ovat mm. kun Cooperin vanhemmat teurastetaan kylmäverisesti ja nuori Cooper (Michael Turner) tekee murhaajista selvä jälkeä. Muita muistettavia näyttelijöitä ovat Russ Marker ("Bikini Detectives", "Bonnie ja Clyde") vanhana kullankaivajana ja Martin Kove ("Karate Kid", "Rambo II") pahispäälikkönä. Ihan viihdyttävä toimintawestern, joka ei kuitenkaan ihan korkeimpaan Walker-kastiin yllä.

Pisteet: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti